Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


11/02/2015  El Centre Sanitari adequarà els espais per al personal d’urgències al consultori mèdic de Sant Llorenç de Morunys

Es preveu habilitar dues habitacions individuals amb banys complets

El Centre Sanitari del Solsonès ha obtingut un ajut de la Diputació de Lleida, per al finançament del “Projecte bàsic i d’execució de les obres d’adequació dels espais pel personal d’urgències al consultori mèdic de Sant Llorenç de Morunys - Comarca del Solsonès.”

Aquest projecte, redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal, contempla les obres necessàries per a la remodelació total d’una part d’aquest immoble (entrant per la porta principal, a l’esquerra), en el qual s’hi preveu habilitar dues habitacions individuals amb els corresponents banys complets (lavabo, inodor i dutxa) a l’interior de cada una d’elles. Aquestes habitacions estan destinades al personal d’urgències, és a dir al metge i infermera que dormen diàriament en el propi consultori mèdic o subcentre.

Les obres inclouen l’enderroc i demolició de tot l’interior d’aquest espai, el transport i gestió de runes, la nova distribució de les habitacions i banys, amb tots els acabats interiors, així com la substitució de totes les instal·lacions de subministrament d’aigua, electricitat i enllumenat, desguassos i sanejament, equipament sanitari i protecció contra incendis, amb la finalitat d’adequar-les a la normativa vigent.

Aquestes actuacions tenen un cost total de 24.526,42 euros (20.269,77 euros d’obra i 4.256,65 euros d’IVA), finançats amb un ajut de la Diputació de Lleida de 20.742,02 euros.

 

Un espai que requereix remodelació

Aquest espai havia estat destinat, en el seu dia, a sala d’urgències, magatzem i altres funcions. Després de l’ampliació d’aquest edifici es va convertir en sala de descans del personal, mantenint-se l’ús de magatzem i funcions diverses per a les altres dependències.

Actualment només existeix un dormitori, situat a la primera planta de l’immoble, però l’escala no dóna compliment als mínims requisits tècnics vigents. Per tant, el fet que no existeixin dues habitacions, fa que habitualment un d’ells (metge o infermera), hagi de dormir fora del consultori mèdic, motiu pel qual requereix una remodelació.

 

El subcentre de Sant Llorenç

Sant Llorenç de Morunys disposa d’un consultori mèdic o subcentre sanitari que dóna servei als habitants de la Vall de Lord, formada per Sant Llorenç, La Coma i la Pedra i Guixers.

D’altra banda, tenint en compte que l’estació d’esquí del Port del Comte i la urbanització del mateix nom es troben al municipi de La Coma i la Pedra, aquest consultori mèdic o subcentre sanitari, desenvolupa funcions sanitàries estratègiques per a tota la part nord de la comarca del Solsonès i, per tant, el servei d’urgències és vital per a la població de la Vall de Lord.