Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


07/12/2018  Anem a vacunar-nos i al dentista!

El Centre Sanitari del Solsonès engega la campanya de vacunació i revisió bucodental als alumnes de 6è de les escoles de la comarca


El divendres de la setmana passada el Centre Sanitari del Solsonès va iniciar la vacunació als alumnes de 6è dels alumnes de les escoles de la comarca contra els virus de l’Hepatitis A i el papil·loma –aquest darrer solament a les noies-. A més d’aquesta vacunació, la dentista del Centre Sanitari va oferir diversos consells sobre la higiene bucodental i una revisió a cada un d’ells.


Vacunes

Els primers anys de vida són decisius per als infants. Per això és molt important que de bon començament estiguin protegits contra aquelles malalties que es poden prevenir mitjançant la vacunació. Les vacunes sistemàtiques són aquelles que és recomanable administrar a tots els nens i nenes d'una determinada edat sempre que no hi hagi una contraindicació que ho impedeixi.
Salut Bucodental

La salut bucodental és especialment important a l’edat infantil. Ensenyar als infants hàbits i mètodes d’higiene bucal és una inversió en salut que els proporcionarà beneficis per a tota la vida. La millor manera de fer-ho és convertir aquests hàbits higiènics en una activitat divertida, com ara raspallant-vos les dents amb els vostres fills o deixant-los escollir els seus propis raspalls. La càries és una de les malalties bucodentals més freqüents i per prevenir-ne l’aparició cal que els infants:
• Redueixin el consum de dolços, particularment entre àpats.
• Es raspallin les dents després de cada àpat.
• Es passin el fil dental per tal d'eliminar la placa bacteriana de l'espai interdental.
• Augmentin la resistència de l'esmalt dental amb glopeigs de solucions fluorades, a partir dels sis anys.
• Visitin el dentista un cop l'any, com a mínim