Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


07/12/2018  Tens una emergència mèdica?... truca al 061

Es recomana que en cas d’una consulta o d’una urgència mèdica que no requereixi cita prèvia es telefoni a aquest número enlloc del Centre d’Atenció Primària


El Centre Sanitari del Solsonès se suma a la campanya informativa del Departament de Salut “Creus que has d’anar a urgències? Truca al 061” per orientar millor la ciutadania sobre el millor centre on acudir en cas d’un problema de salut. Actualment, una mitjana de 9.500 persones al dia (10.500 durant la temporada d’epidèmia de grip) acudeixen als serveis d’urgències d’un hospital, dels quals, un 64% presenten molèsties o problemes de salut que o bé no són una urgència –i per tant podrien esperar a la programació d’una visita amb el metge de capçalera– o bé són una urgència de poca gravetat que podria ser tractada en un altre centre de la xarxa assistencial. La millor manera que té el ciutadà de conèixer quin és el centre més adequat on pot acudir en funció de la seva dolència o del seu malestar és trucant al 061 CatSalut Respon. Aquest telèfon està gestionat per professionals sanitaris (metges i infermeres) que poden assessorar al ciutadà i proposar-li una resposta adequada al problema de salut plantejat: el pot adreçar a un centre adequat a la gravetat del seu problema, orientar-lo en el tractament, enviar-li un metge a casa a través del sistema d’atenció domiciliària o enviar-li una ambulància en el cas que es tracti d’una urgència que hagi de ser atesa de forma immediata. Per al Departament de Salut, potenciar el servei del 061 CatSalut Respon és fonamental per atendre més adequadament les necessitats de salut dels ciutadans. I per a la pròpia ciutadania trucar al 061 CatSalut Respon pot suposar un estalvi en desplaçaments i temps d’espera innecessaris.


Qui forma part del 061?

El 061 CatSalut Respon el forma un equip de més de 200 professionals entre metges, infermers i tècnics, que realitza atenció sanitària no presencial i ofereix consell i informació de salut. Al 061 CatSalut Respon hi pots realitzar tràmits administratius i resoldre problemes i dubtes de salut. Si és necessari, t’adreçarà al centre de salut més adient o bé activarà un metge a domicili, una ambulància o un helicòpter medicalitzat del SEM per atendre’t. Al teu costat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Hi pots accedir trucant al telèfon 061, enviant un correu electrònic a l’adreça: 061catsalutrespon@gencat.cat, pel xat que trobaràs en aquesta mateixa pàgina.
El servei 061 CatSalut Respon:
• Informa, ofereix atenció sanitària no presencial, resol problemes de salut i realitza tràmits administratius.
• Fa promoció de la salut, prevenció i cura de la malaltia.
• Dóna resposta a la teva consulta de salut.
• Activa a Emergències Mèdiques si és necessari.