Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


11/03/2020  Què és el Coronavirus? Aclariments

Parlem amb el director mèdic del Centre Sanitari del Solsonès

L’aparició del coronavirus o COVID-19 ha fet saltar totes les alarmes, està provocant el tancament de col·legis, anul·lació d’esdeveniments, etc.

Segons el director mèdic del Centre Sanitari del Solsonès, Dr. Juan Campus, ens comenta que el coronavirus “té els mateixos símptomes que una grip normal i cal tractar-lo de la mateixa manera” per la qual cosa recomana “paracetamol o ibuprofè i descans a casa”. El virus COVID-19 “pot causar problemes a persones que ja tinguin problemes greus o una patologia de base, per la resta és com una grip”, tranquil·litza el director mèdic, el qual ha aclarit que una grip normal també pot causar problemes amb persones que tinguin patologies de base.

Preguntat en relació a l’alarma que ha creat aquest virus i a la cancel·lació de diversos esdeveniments, el Dr. Campus ha estat clar “el problema del virus és la seva alta capacitat de propagació, més que no pas la seva patologia”, d’aquí les recomanacions i cancel·lacions d’actes amb concentració de gent per evitar aquests contagis multitudinaris en un marge de temps breu i, com a conseqüència, el col·lapse del sistema sanitari.

Des del Centre Sanitari del Solsonès es demana a la població que, per tal de no sobrecarregar el servei i evitar possibles contagis, acudeixi al Centre només en cas que sigui necessari, per tractar un refredat, si no hi ha més simptomatologia, millor seguir el tractament des de casa, i per consultes o visites no urgents millor posposar-les.

La presidenta del l’ens, Sara Alarcón, recomana també a les entitats seguir les indicacions de la Generalitat de Catalunya pel que fa a l’ajornament o suspensió d’actes que impliquin la presència o concentració d’un nombre important de persones.