Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


26/03/2020  El Centre Sanitari allibera la segona planta a l’espera d’una setmana crítica davant dels casos de COVID19 a la comarca

Es demana a la població extremar les mesures per evitar un desbordament dels contagis

La segona planta del Centre Sanitari del Solsonès està lliure i preparada en cas que hagi d’acollir casos positius de coronavirus al Solsonès. En aquest sentit s’ha determinat un protocol segons el qual aquestes dependències disposarien de tots els requisits per tal d’atendre els casos positius o possibles casos, als quals es faria un tractament de forma totalment aïllada tant des del personal que l’atendria, àpats dels pacients, fins al mateix servei de bugaderia, tots aquests amb la cura de mantenir un rigorós aïllament a fi d’evitar estendre el contagi i, alhora, garantir la millor atenció.

Des del Centre Sanitari del Solsonès es demana a la població que extremi les mesures de protecció per tal d’evitar que l’aparició de nous casos del virus en un gran nombre d’afectats generi una situació insostenible.

La realitat és que els propers dies poden ser una prova de foc per al Solsonès. Una vegada han aparegut diversos casos de COVID19 a la comarca es considera bàsic mantenir les actituds de responsabilitat per tal que el ritme de propagació sigui el més lent possible.

Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, ha fet una crida a extremar les mesures de prevenció i de confinament “demanem a les persones que sobretot es quedin a casa i davant de símptomes de tos, febre i mal de cap evitin acudir al Centre Sanitari i actuïn com en una grip. Només en els casos greus de febre alta i continuada i dificultats respiratòries cal trucar al Centre Sanitari de les 8 a les 20 hores o al 061 o 112 durant tot el dia” ha indicat. “L’important és poder atendre a les persones que realment ho necessiten i  tenir disponibilitat per a les urgències” ha afirmat.