Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


01/04/2020  El Centre Sanitari manté l’atenció mèdica sota control

S’incorpora una doctora a la planta sociosanitària en moments de gran escassetat de professionals mèdics

La situació d’emergència per coronavirus va obligar, per primera vegada, a celebrar una Junta del Centre Sanitari en la modalitat de videoconferència. En la sessió, celebrada aquest dimarts, el doctor Joan Bestard i la diplomada en infermeria Gemma Novelles, membres del plenari de l’ens, van fer una radiografia de la situació assistencial al Centre, dels protocols que s’han implantat, de la dificultat afegida del canvi constant de recomanacions i instruccions des del Catsalut i governs, però destacant finalment que es troba sota control. Els professionals van aprofitar per agrair que la població del Solsonès hagi atès a les indicacions de no acudir al centre llevat d’urgències per tal d’alliberar els serveis per a casos de necessitat. Es va remarcar també que malgrat els pocs casos reconeguts a la comarca, la manca de realització de testos i l’existència de persones amb simptomatologia fan pensar que el nombre d’afectats pot ser més elevat. La Junta de l’ens, per altra banda, va agrair la tasca que està portant a terme la direcció mèdica i tot l’equip sanitari.

La presidenta va informar que, tot i l’escassetat de metges al mercat laboral, s’ha pogut contractar una doctora de reforç que presta els serveis a l’àrea sociosanitària. Pel què fa al material per fer front a la pandèmia, Alarcón va explicar que el Centre ha rebut ulleres, màscares i altre material per part de particulars, empreses, escoles i entitats, donacions que estan ajudant molt al Centre Sanitari davant l’escassetat de productes, i en va voler fer un agraïment explícit.

Sara Alarcón ha volgut fer una crida a la població a mantenir les precaucions, el confinament i a seguir les indicacions que s’estan donant, convençuda que, si es fa així, aquesta crisi es podrà superar.