Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


02/06/2020  El Centre Sanitari entra en una lenta desescalada que durarà setmanes

La direcció de l’ens demana prudència i alhora comprensió en el gradual retorn d’especialistes, a la vegada que reitera la demanda de no acudir-hi si no és imprescindible

La direcció del Centre Sanitari del Solsonès demana col·laboració a la població. La desescalada i recuperació dels especialistes es farà a un ritme lent; es prioritzarà atendre menys persones, fer un seguiment telefònic dels usuaris i atendre els pacients amb unes condicions de seguretat més estrictes.

Aquesta premissa que es llança es fa amb el convenciment que la població seguirà el comportament exemplar que ha mantingut fins ara “durant aquesta crisi, la gent ha entès que havia d’acudir al Centre només davant de casos d’urgència” ha subratllat la direcció mèdica a la vegada que ha afegit “aquest comportament cal mantenir-lo a fi d’evitar la saturació del servei”. Des del Centre es recorda que seran els mateixos especialistes qui es posaran en contacte amb els seus pacients, per la qual cosa es demana prudència i s’agraeix la paciència a la població davant d’una situació excepcional a la qual tothom ha de posar de la seva part. A la vegada es vol recordar que “les aglomeracions poden ser un focus de contagi i cal evitar-les”. El Centre Sanitari anirà recuperant la normalitat però serà un procés que no serà d’un dia per l’altre “estem en una desescalada lenta i progressiva” ha declarat la direcció mèdica, a la vegada que ha reconegut que “l’activitat del centre no es podrà desenvolupar de la mateixa manera que abans de la crisi de la COVID-19”.

Evitar el relaxament és evitar un possible rebrot

Coincidint amb la fase 2 de la desescalada, també s’ha volgut destacar que s’ha detectat un relaxament de les conductes socials de la població, tant pel què fa en l’ús de mascaretes com en mantenir una distància de seguretat. Es demana mantenir la prudència de cara a evitar nous contagis.

Tan des del mateix Centre Sanitari com des del Consell Comarcal s’ha volgut repetir el missatge que, davant la situació actual, només s’aconsella acudir-hi davant d’una urgència; per qualsevol consulta es recomana telefonar el 061.